Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@20:49:07 GMT

زندگی در دل آتش

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۹۵۹۲

زندگی در دل آتش

ایسنا/خراسان جنوبی بر دل آتش می‌زند، بدون ترس و واهمه از نبودن از زندگی نکردن و از نابودی؛ نمی‌توان گفت اصلا ترسی در دل ندارد، اما همین ترس را همچون آتش در دل خود مهار می‌کند و چه مهارکردن زیبایی که به قیمت نجات جان یک آدم ختم می‌شود.

هر حرفه‌ای سختی‌ها و لذت‌های خاص خود را دارد، اما برخی مشاغل بسیار خاص ترند که آتش نشانی، یکی از آنهاست؛ خاص بودنش زمانی معنا می‌یابد که نفسی از دل آتش برمی‌خیزد و یک زندگی را نجات می‌دهد و چه زیباست این نجات دادن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجاتی که در دین اسلام به معنای نجالت جان تمام انسان‌های زمین است.

ساعات کاری آتش نشان به 24 ساعت کار و 48 ساعت استراحت است. همیشه آماده باش بودن، کار کردن در شرایط مختلف آب و هوایی و روبرویی با خطرهایی مانند سقوط از ساختمان، انفجار وسایل نقلیه و... بخشی از ویژگی‌های این شغل است؛ ویژگی‌هایی که باید یک عمر با آن‌ها زندگی کند.

دفتر کاری ندارد و دائما در لباس‌هایی که شاید تحمل یک دقیقه اش برای انسان‌های دیگر سخت باشد بر دل آتش می‌زند و در سکوت کاری را انجام می‌دهد که بسیاری در هیاهو انجام نمی‌دهند.

چالش‌هایی که تنها یک آتش نشان درک می‌کند

محمد حیدری فخر، فرمانده شیفت ایستگاه شماره 4 شهرستان بیرجند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: همیشه از کودکی از خود گذشتگی و جان برکف بودن آتش نشانان مرا به فکر فرو می‌برد که چگونه فردی از خود را به دل آتش حوادث بزند، بدون هیچ گونه چشم داشتی با فدا کردن جان خود به دیگران زندگی ببخشد.

وی ادامه داد: با بزرگ شدن و درک حس شجاعت و از خود گذشتگی آتش نشانان مرا به فکر  واداشت تا در مورد چگونگی استخدام در آتش نشانی تحقیق کنم و پس از گذر  آزمون‌ها و قبولی در این مراحل توانستم لباس مقدس آتش نشان را بر تن کنم.

این آتش نشان بیان کرد: حدود ۲۱ سال سابقه کاری دارم و هنوز هم به فعالیت و خدمت رسانی بر آتش نشانی ادامه می‌دهم، از صمیم قلب شغل خود را دوست دارم و به آن افتخار می‌کنم.

وی افزود: کار یک آتش نشان شامل دو بخش است، حضور در ایستگاه و زمان اعزام به عملیات امدادرسانی و اطفاء حریق که بیشترین زمان حضور در ایستگاه پرسنل ورزش و آمادگی جسمانی آموزش و تخصصی مورد نیاز است.

وی در خصوص امدادرسانی آتش‌نشانان تصریح کرد: طیف وسیعی از حوادث شامل انواع آتش‌سوزی‌ها، زلزله، برق گرفتگی، تصادفات، گیر افتادن در آسانسور، گیر کردن اندام در اجسام، گیر کردن افراد در زمانی که به ارتفاعات می‌روند یا هر نوع رسانی که نیاز به حضور آتش‌نشانان داشته باشد، آتش نشان در آنجا حضور دارد.

این آتش نشان با سابقه افزود: خدمت به همنوعان و نجات دادن جان حادثه‌دیدگان و نیز به دست آوردن روزی حلال و لبخند ناشی از رضایت صدمه دیدگان انگیزه‌های کلیدی این شغل است و با حساب و کتاب های دنیایی هیچ چیزی ارزش این که جان خود را به خطر بیندازیم ندارد.

مزایایی کم و غیر قابل جبران

وی ادامه داد: متاسفانه آتش‌نشانان از رفاه و مزایاها و دریافت حقوق گله‌هایی نیز دارند، آتش‌نشان‌ها جان برکفان گمنام و مظلومی هستند که تاریخ باید به داشتن همچین افرادی به خود ببالد.

حیدری اظهار کرد: با توجه به اینکه سازمان آتش نشانی سازمانی دارای نظم و تابع مقررات خاصی است، تمامی امورات روزانه داخل ایستگاه از قبل مشخص شده و در زمان‌های تعیین شده بر اساس سرفصل‌ها کارهای روزانه از قبیل آموزش و ورزش انجام می گیرد تا آمادگی پرسنل همیشه در حد مطلوب حفظ شود و به محض اعلام حادثه با توجه به شهر سازی های انجام شده کوتاه ترین مسیر و حداقل زمان در محل مد نظر حاضر شویم.

وی با بیان استانداردهای جهانی زمان رسیدن به محل حادثه که حدود ۵ دقیقه است، گفت: خوشبختانه با توجه به استاندارد بالای نیروی انسانی در سازمان آتش نشانی بیرجند این استاندارد و زمان رسیدن به حادثه از زمان اعلام به سامانه ۱۲۵ حدود سه دقیقه است.

این آتش نشان ادامه داد: اوایل خدمت خود با توجه به چالش‌هایی که شغل آتش نشانی وجود دارد استرس‌های زیادی را متحمل می‌شدم، اما با توجه به برنامه‌های مختلف آموزشی و توان بالای پرسنل و تجربه چندین ساله خدمت ترس‌ها و نگرانی‌ها کاهش زیادی یافته تقریبا صفر شده است، همچنین داشتن روحیه از خودگذشتگی و دیگران اندیشیدن یکی از ویژگی‌های بارز یک آتش‌نشان موفق است‌.

وی تصریح کرد: داشتن امکانات روز دنیا، حمایت‌های معنوی و مادی از پرسنل و خانواده‌هایشان می‌تواند گرمی بخش زندگی این جان برکف‌ها باشد و با توجه به اینکه آتش نشانی شغل‌های سخت و پر اظطراب دنیا است، قرار گیری تجهیزات لازم در اختیار سازمان‌ها و بیمه‌های تکمیلی مناسب در اختیار آتش نشان‌ها قرار گیرد با توجه به اینکه آتش نشانی طوری است که یک آتش‌نشان می‌تواند در معرض انواع بیماری ها و خطرهای جسمی و روحی قرار گیرد نیازمند حمایت‌های خواست پزشکی نیز است.

مردم درک کنند 

وی یادآور شد: سختی کار آتش نشان‌ها و استرس و صدمات ناشی از فشار کاری قطعاً به خانواده آتش نشانان نیز منتقل می‌شود، دوری از خانواده و عدم حضور در مراسم‌های خاص می‌تواند از نگرانی‌ها و چالش‌های زندگی یک آتش نشان و خانواده‌های آنها باشد.

وی در خصوص همکاری مردم با آتش نشانان گفت: این همکاری در سطح مطلوبی است، اما گاهی پیش می آید که بعضی رانندگان بی توجه به لزوم رسیدن به موقع خودروی آتش نشانی به حادثه، از باز کردن مسیر خودداری می‌کنند علاوه بر این مشکل وجود معابر کم عرض و  پارک نامناسب خودروها، احداث سرعت گیرهای نا استاندارد باعث طولانی تر شدن زمان رسیدن به حادثه می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: پاسداری خون شهدای آتش نشان و ادامه راه آنها از اولویت‌های یک آتش نشان بوده و خداوند را شاکریم به خاطر این توفیقی که به ما عطا کرده است.

حبیب الله بخشی و رئیس گروه برنامه ریزی و پیشگیری و آتش نشان بیرجندی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آتش نشان یعنی ایثارگر و امداد گری که با وجود اطلاع از خطر، جان بر کف است برای نجات جان و مال دیگران.

وی ادامه داد: یک آتش نشان باید همه فن حریف باشد؛ امدادگر، غواص گر و نجات گر باشد و به تمام موارد امدادی که در سطح شهر اتفاق می‌افتد، واقف باشد تا بتواند یک آتش نشان کامل باشد.

بخشی با دارا بودن ۲۰ سال سابقه کاری گفت: هنگامی که در یک حادثه جان کسی را نجات می‌دهی و لبخند بر لبان فرد می‌نشانی، علی رغم آسیب و خسارتی که دیده و اتفاق تلخی که رخ داده است احساس خوبی ایجاد و سبب انگیزه برای ادامه راه می‌شود.

این آتش نشان با بیان اینکه حادثه خبر نمی‌کند، بیان کرد: آتش نشان‌ها ۲۴ ساعتِ در حالت آماده باش هستند تا هر چه سریع تر خود را به محل حادثه برسانند، استرس و دلشوره قبل حادثه به دلیل نا آگاهی از ماهیت آتش سوزی نگران کننده است، اما وقتی آتش نشان به محل اعزام و با دیدن صحنه تمام اطلاعات را دریافت می‌کنند بودن درنگ وارد عمل می‌شود.

استرس‌های بی پایان

وی در خصوص اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در سطح جامعه، تصریح کرد: وقتی صدای آژیر خودروهای امدادی به گوش مردم می‌رسد راه و معابر را باز کنند، چون کامیون آتش نشانی باید در زمان بسیار کم به محل حادثه برسد، پس از شهروندان تقاضا داریم در این بُرهه با ما را همکاری کنند.

این آتش نشان ادامه داد: درک این موضوع که یکی از افراد خانواده‌ات مبارزه گر با آتش باشد برای خانواده بسیار سخت بود و هنوز نیز این سختی‌ها ادامه دارد چون استرس و اظطرابی که خانواده آتش نشان متحمل می‌شوند، کمتر از خود آتش نشان نیست. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد آتش نشانی که سالم از خانه خارج می‌شود، سالم به خانه بازگردد.

این آتش نشان  با اشاره به ویژگی‌های بارز یک آتش نشان گفت: آن فردی که در حال مبارزه با شعله های سوزان آتش است علاوه بر سرعت عمل و قدرت تصمیم گیری باید خونسرد نیز باشد تا مراحل امداد رسانی به خوبی به پایان برسد.

وی با اشاره به خاطرات دوران کاری‌اش گفت: هنگام رانندگی، خارج از شیفت کاری بودم و با دیدن همکاران  در یک آتش سوزی نسبتاً بزرگ در خیابان مفتح بیرجند، به کمک آنان شتافتم؛ پس از اتمام عملیات و جمع آوری وسایل یک پسر ۸ ساله با تشکر کردن از آتش نشان‌ها تمام خستگی‌ها را از تن مان زدود و برای من جالب بود که این پسر ۸ ساله سختی کار ما را دیده و در خود لازم دانسته است تا تشکر کند.

بخشی گفت: از مردم خواستارم تمام نکات ایمنی را رعایت کنند چراکه بزرگ ترین حوادث از کوچک ترین سهل انگاری‌ها ایجاد می‌شود.

آتش شنانی در همه جای دنیا به عنوان شغلی سخت دیده شده، اما برای این شغل سخت باید مزایایی هم تراز را در نظر گرفت تا بتوان امیدوار بود به انگیزه آتش نشانان، به امیدشان و به توانشان برای ادامه راه.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آتش نشاني منطقه خراسان جنوبی آتش نشان آتش نشان ها یک آتش نشان آتش نشانان آتش نشانی دل آتش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن دوچرخه‌سوار قزوینی در تصادف با پراید

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی قزوین گفت: یک فقره حادثه تصادف بین خودروی پراید و راکب دوچرخه در شهر الوند منجر به مرگ دوچرخه‌سوار شد.

حمیدرضا ململی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین اظهار کرد: بعدازظهر _پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ وقوع یک فقره حادثه تصادف بین خودروی پراید و راکب دوچرخه سوار در لاین ورودی بلوار شهید سلیمانی (سهروردی) شهر الوند نرسیده به اداره کار شهرستان البرز به آتش نشانی شهر صنعتی البرز اطلاع داده شد.

وی افزود: در پی دریافت این خبر بلافاصله فرماندهی و نیروهای امداد و نجات آتش‌نشانی شرکت شهر صنعتی البرز به محل حادثه اعزام شدند، در این راستا نیروهای آتش‌نشانی و اورژانس اقدامات اولیه امدادی و ایمن‌سازی صحنه حادثه را در دستور کار قرار دادند و مصدوم به مرکز درمانی انتقال یافت.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی قزوین ادامه داد: به علت شدت جراحات وارده راکب دوچرخه سوار جان خود را از دست داد.

ململی اضافه کرد: علت وقوع این سانحه رانندگی دلخراش در درست بررسی است.

کد خبر 750239

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۳۵ حادثه دیده سیلاب در ایلام
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • نجات دو محبوس حادثه واژگونی پژو ۲۰۶ در مشهد
  • کشته شدن دوچرخه‌سوار قزوینی در تصادف با پراید
  • آتش سوزی در کارخانه ایزوگام در جاده کلات
  • مهار آتش سوزی انبار قطعات خودرو در کرج
  • آتش سوزی در مغازه صافکاری در بوکان
  • دو مصدوم در انفجار گاز در اهواز
  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت